Verslag: Internationaal auti-voetbaltornooi

Wat een dag hebben we beleefd afgelopen zaterdag. Onder een stralende, helderblauwe hemel en brandende zon trokken we met onze club naar de velden in Haasdonk. Jong en oud was aanwezig om het beste van zichzelf te tonen en dit samen met nog tal van andere auti-voetbalclubs.

We begonnen stipt om 10 uur en we moeten het gezegd hebben, wat een geweldige organisatie. Op de minuut stipt werd er gestart en gestopt met de matchen. Over duidelijkheid gesproken, net wat vele van onze spelers nodig hebben en vele ouders dan ook waarderen. De kinderen gaven het beste van zichzelf, verloren sportief en wonnen uitgelaten. Bij elke goal een high five aan een teamgenootje en een grote vreugdekreet. Ouders die enkel maar positieve dingen riepen naar de kinderen en trainers die hun spelers bestoeften bij een goede pas, mooi samenspel, een goal of een bal die werd tegengehouden door de keeper.

Bleek de ene ploeg sterker dan de andere? Geen probleem, spelers werden vlotjes ‘uitgeleend’ van de ene ploeg aan de andere zodat het toch gelijk kon oplopen. Zo speelden er tijdens sommige matchen ploegen 5 tegen 7. Geen speler die er een probleem in zag en menig ouder die het bestoefte.

‘S middags samen een hapje eten in de kantine of buiten aan de hamburgerten of het frietkraam. Kinderen die samen een spelletje kwartet speelden, op het springkasteel zich gingen uitleven of samen wat vrij gingen voetballen op het veld met hun vrienden. Ouders die keken, lachten en die het allemaal met elkaar eens waren. Ze zagen dat het goed was.

Na de tweede helft matchen was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor elk kind een medaille, voor elke ploeg een beker en voor de winnende ploeg van elke poule een gouden beker. Geen puntentelling of het bijhouden van klassementen. Gewoon puur plezier.

Na afloop zagen we vermoeide maar ontzettend gelukkige gezichtjes met een medaille rond hun nek naar huis gaan.

Een dikke dankjewel aan de organisatie voor alles wat jullie die dag hebben verwezenlijkt. Aan alle ouders en spelers om in grote getalle aanwezig te zijn. Aan onze trainers om de kinderen met raad en daad bij te staan en voor jullie steeds weer positieve benadering.

Hop naar het volgende seizoen met meer van dit!

1 gedachte over “Verslag: Internationaal auti-voetbaltornooi”

Reacties zijn gesloten.